Іконки

YouTube foFF4ik online 3.0 @ Telegram Telegram Facebook Instagram Twitter VK OK SoundCloud RealMusic              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map mapy.cz              FOFF4IK ONLINE 1.0 Крыши Полтавы RMF.FM

16.7.23

У норвезькому Бергені відкрили найдовший у світі пішохідно-велосипедний тунель

Пішохідний і велосипедний тунель Бергена тепер відкритий для відвідування. Найдовший у Європі велосипедний тунель має на меті скоротити трафік у цьому норвезькому місті.

Дивитись ще: Цього року в центрі Утрехта зникнуть десятки паркувальних місць для автомобілів



2,9-кілометровий тунель відкрили для публіки під час тунельної та велогонки 15 квітня. Проїзд на велосипеді займає приблизно 10 хвилин, а прохід – від 30 до 45 хвилин.

Тунель, відомий як Fyllingsdalstunnelen, прорізає гору Løvstakken на південному заході Норвегії, з’єднуючи житлові райони Fyllingsdalen і Mindemyren. Велосипедисти можуть продовжити рух до центру Бергена існуючими маршрутами.

Берген Норвегія пішохідно-велосипедний тунель

І тунель Філлінгсдаль, і решта велосипедного маршруту до центру міста Берген фінансуються через державну підтримку Miljøløftet («Екологічна обіцянка») муніципалітету.

Його мета – полегшити більшій кількості людей вибір їзди на велосипеді та пішки, а не автомобілем. Це не тільки зменшить трафік у місті, але й допоможе скоротити викиди, що нагрівають планету, і шкідливі забруднення.

Загальна відстань маршруту – від Fyllingsdalen до Festplassen у центрі міста – становить 7,8 кілометрів, що займає приблизно 25 хвилин на велосипеді. Зараз проїзд на велосипеді між цими районами займає близько 40 хвилин.

Берген Норвегія пішохідно-велосипедний тунель
Тунель відкрили комісар Бергена з питань клімату, навколишнього середовища та міського розвитку Інгрід Нергаард, мер округу Йон Аскеланд і директор дороги Інгрід Дал Ховланд.


Чи дійсно тунель буде найдовшим у світі?

Велотунель Бергена рекламували як найдовший у світі, але він має деякі застереження.

Тунель Snoqualmie поблизу Сіетла, США, має довжину 3,6 км. Однак він займає покинутий залізничний тунель, тому не був побудований за цільовим призначенням.

Таким чином, велосипедний тунель Філлінгсдаль є другим за довжиною в світі та найдовшим, який був побудований спеціально.

Тунель пролягає паралельно новій лінії легкорельсового транспорту, яка була відкрита в листопаді, і він також є маршрутом евакуації для пасажирів поїзда.

«Для отримання дозволу на будівництво тунелю легкорейкового транспорту, він повинен був мати евакуаційний тунель», – пояснює мер округу Вестленд Джон Аскеланд. Щоб більше використовувати тунель, округ вирішив зробити його зручним для велосипедистів і пішоходів.

«Класно те, що ми використовуємо необхідну інфраструктуру, таку як тунель евакуації, щоб створити нові сполучення та короткі шляхи між районами», – додає мер Аскеланд.

Завдяки державним інвестиціям у його проект було включено спеціальні пішохідні та велосипедні доріжки шириною 2,5 та 3,5 метри відповідно.

«Створивши тут пішохідну доріжку, можна також займатися фізичними вправами. Отже, це здоров’я населення в кожному метрі цього тунелю», – каже керівник проекту Арільд Твейт.

Берген Норвегія пішохідно-велосипедний тунель

У які години буде відкритий Філлінгсдальський тунель?

Тунель відкритий щодня з 5:30 до 23:30. Він має добре освітлені зупинки для відпочинку та камери спостереження. Телефони екстрених служб є кожні 250 метрів.

Кольорове динамічне освітлення створить хвилю світла, коли велосипедист або пішохід в'їжджає в тунель з обох кінців, попереджаючи велосипедистів про зустрічний рух. Він також вистелений творами мистецтва та інсталяціями, щоб зробити подорож цікавішою.

Він підтримуватиметься при постійній температурі 7 градусів за Цельсієм, що робить його привабливим тренувальним маршрутом для бігунів у холодні дні.

Церемонію відкриття відзначили гонкою в тунелі у суботу, а в неділю – велосипедним парадом.

Берген Норвегія пішохідно-велосипедний тунель

Як ще Берген лідирує в кліматичних ініціативах?

Це не перший випадок, коли округ Вестленд прокладає шлях для екологічних ініціатив.

Округ є лідером у використанні електромобілів та інфраструктури в Норвегії. Він також був першим, хто представив електричні пороми, і зараз працює над електрифікацією своїх пасажирських човнів, щоб скоротити викиди на 85 відсотків.

Нещодавно в Бергені відбувся перший щорічний Тиждень океану. На цьому заході політики, дослідники, бізнес-активісти та молодіжні активісти зібралися разом, щоб виступити за сталість у світових океанах – справу, близьку до серця міста.

«У Західній Норвегії ми завжди жили біля моря, – каже мер Аскеланд. «Ми знаємо, що стале управління ресурсами океану має вирішальне значення для створення більш зеленого та циркулярного світу».

Пов’язуючи наші сильні морські дослідження з нашими традиціями інновацій, торгівлі та експорту, ми бачимо можливості в зеленому переході».

Округ також прагне досягти нульових викидів до 2030 року.




Джерело: www.euronews.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий