Іконки

YouTube foFF4ik online 3.0 @ Telegram Telegram Facebook Instagram Twitter VK OK SoundCloud RealMusic              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map mapy.cz              FOFF4IK ONLINE 1.0 Крыши Полтавы RMF.FM

6.10.20

Дубовий гай

На території Полтавської обласної психіатричної лікарні імені Мальцева, що на північній околиці міста, розташований Дубовий гай – ботанічна пам'ятка природи місцевого значення. Дубовий гай займає площу більше 4 га. Статус ботанічної пам'ятки було присвоєно у 1970 році з метою збереження дубового гаю, який є залишком природного дубового лісу. Зараз тут зростає близько пів сотні дерев, вік яких за різними джерелами від 300 до 350 років. На жаль, одне з дерев, яке довго намагались лікувати, нещодавно було втрачено.

Доступ на територію психіатричної лікарні вільний, отже кожен охочий може приїхати, аби пройтись стежками дубового гаю чи обійнятись із віковими деревами. Також на території можна побачити кілька гарних старих будиночків. А у самому західному кутку, поруч з багатоповерхівкою Медична 10, є невеликий березовий гай, особливо чарівний навесні чи влітку.

Дивитись ще: Підземний резервуар для води



Комментариев нет:

Отправить комментарий