Іконки

YouTube foFF4ik online 3.0 @ Telegram Telegram Facebook Instagram Twitter VK OK SoundCloud RealMusic              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map mapy.cz              FOFF4IK ONLINE 1.0 Крыши Полтавы RMF.FM

11.12.22

Амстердам знизить обмеження швидкості в місті до 30 км/год на 80% доріг

Політичні лідери в Амстердамі оголосили про плани знизити обмеження швидкості на більшості доріг з 50 до 30 кілометрів на годину. Рішення торкнеться 80% доріг міста з грудня 2023 року. Зменшення швидкісного режиму має зробити рух безпечнішим і тихішим, вважають влада міста.

Керівництво, включаючи мера та старост коаліційної партії, раніше заявляло про намір зменшити обмеження швидкості, але перші подробиці були опубліковані у п’ятницю вранці.

«Ми поспішаємо знизити максимальну швидкість на дорогах, тому що більшість жителів Амстердама відчувають себе небезпечно під час руху», — сказала Мелані ван дер Хорст, олдермен, відповідальна за дорожню політику та транспортну політику. «Зараз ми збираємося зробити конкретні кроки для впровадження доріг зі швидкістю 30 км/год у грудні 2023 року, щоб ми дійсно могли зробити великий крок, щоб зробити рух в Амстердамі безпечнішим».

Під обмеження швидкості підпадає близько 270 кілометрів доріг. Упродовж наступного року у рамках підготовки до змін відрегулюють світлофори, розмітку та знаки на дорогах.

У деяких регіонах зниження швидкості буде введено поступово, а деякі дороги переведуть на знижений режим швидкості до наступного грудня. У поєднанні з маркетинговою та освітньою кампаніями місто прагне підготувати амстердамців до змін.

Знизивши обмеження швидкості, мерія очікує, що кількість серйозних аварій стане меншою через меншу швидкість у момент зіткнення. Крім того, кількість аварій має зменшитися на 20-30 відсотків. Політичні лідери навели цифри, згідно з якими щорічно 800 людей у місті отримують травми і 20 людей гинуть у ДТП.

Мерія заявила, що дослідження, проведене від імені муніципалітету, показало, що 67 відсотків жителів Амстердама вважають рух небезпечним або дуже небезпечним. Близько 83 відсотків жителів вважають, що висока швидкість створює небезпечні ситуації в дорозі.

Джерело: NL Times

Комментариев нет:

Отправить комментарий