Іконки

YouTube foFF4ik online 3.0 @ Telegram Telegram Facebook Instagram Twitter VK OK SoundCloud RealMusic              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map mapy.cz              FOFF4IK ONLINE 1.0 Крыши Полтавы RMF.FM

31.1.20

Світломузична Біла Альтанка (відео)

Знайшов у власному архіві відео світломузичної Білої Альтанки, зняте мною у листопаді 2008-го року – пам'ятаєте її такою?



У вересні 2008 року в Полтаві відкрилась оновлена Біла Альтанка. Вона підсвічуватиметься щодня і вмикатиметься освітлення одночасно із зовнішнім. Підсвічування супроводжуватиметься музикою, причому гратиме переважно класика. Хоча будуть у репертуарі й дитячі музичні твори — чимало полтавців приходять до альтанки із малюками. Лампи підсвічування встановленні антивандальні, щоправда про всяк випадок біля альтанки чергуватимуть й правоохоронці. Окрім того, лампи підсвічування ще й економні — споживають уп’ятеро менше енергії за звичайні. Що ж до технології, то зміною кольорів (а це 256 тисяч відтінків) та музики керуватиме спеціальна комп’ютерна програма. Послідовність чергування та швидкість зміни кольорів задаватиме оператор. Нині на 45 хвилин вмикається звичайне освітлення, і на 15 хвилин – світломузика. До речі, підсвічування альтанки робили коштом інвесторів і обійшлося воно у 500 тисяч гривень. Система розроблялася у французькому місті Ліоні, а роботи зі встановлення освітлення виконувала компанія «Едісон».

Комментариев нет:

Отправить комментарий